Jelle Vanderveen: "Lid zijn van VME heeft onze woonetage een mooie boost gegeven"

Algemeen directeur van Warenhuis Vanderveen in Assen

De geschiedenis van het Warenhuis Vanderveen is terug te voeren tot de 19e eeuw. In 1897 werd er aan de Varkensmarkt in Assen een manufacturenwinkeltje begonnen door Antje Oldenburger en Bareld van der Veen. Antje was een dochter van een kapitein en ze had als droom om ooit een groot en aansprekend warenhuis te runnen, zoals ze had gezien in havensteden als Riga, Sint Petersburg en Liverpool.

Bijna 125 jaar later bouwt Jelle Vanderveen − de achternaam is veramerikaanst in verband met emigratieplannen van de familie eind jaren 40 − als vijfde generatie met veel plezier verder aan die droom. “We willen ons verzorgingsgebied steeds verder vergroten en meer mensen laten kennismaken met ons enorme aanbod.”

Warenhuis Vanderveen Assen - VME
Warenhuis Vanderveen Assen - VME

Dat aanbod is inderdaad enorm. Vanderveen is een shop-in-shop-warenhuis met zestig afdelingen onder één dak. Op de tweede etage van 5.000 vierkante meter is alles te vinden op het gebied van wonen, met onder andere een vestiging van Trendhopper en producten van NLslaapt. 


Warenhuis Vanderveen heeft zich in 2014 aangesloten bij VME, dat toen druk bezig was om het merk Trendhopper nieuw leven in te blazen. “We werden enorm enthousiast van de ambitie bij de mensen van VME. Trendhopper heeft onze woonetage een mooie boost gegeven.”

Warenhuis Vanderveen Assen - VME
Warenhuis Vanderveen Assen - VME

De samenwerking met VME bevalt Jelle goed. “VME is heel efficiënt, de lijntjes zijn kort en de medewerkers staan altijd voor je klaar. Door de goede samenwerking hebben we ook de winkels naast Trendhopper beter kunnen positioneren.”

Bij VME is Jelle sinds 2016 voorzitter van de franchiseraad van Trendhopper. Ook zit hij in de Raad van Advies. “Vanuit die functies hoop ik van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor VME, met mijn ervaring op het gebied van diverse franchiseconstructies.”

Nieuwe ondernemers zijn volgens Jelle dan ook van harte welkom bij VME. “Absoluut. Het is een professioneel en toegewijd team. Je kan optimaal profiteren van de kennis en kunde van VME.”

> Bezoek de website van Warenhuis Vanderveen

Lees verder